Trenser

Er du på jagt efter en ny trense?

Når du skal købe en ny trense, så er der et hav af muligheder. En trense findes nemlig i mange forskellige modeller og i mange forskellige prisklasser, som hver især er tilpasset efter gren og effekt. Alt efter hvilken disciplin du rider, så skal du have en tilpasset trense hertil. Du kan for forskellige trense til for eksempel dressurridning, springridning eller almindelig fritidsridning.

En trense er et enormt vigtigt udstyr til dig, da den giver dig den bedste føling af din hest, imens du rider. En trense er designet til, at du kan styre tempoet og retningen på din hest, imens du rider. Det er forskelligt hvilken trense din hest foretrækker, du kan nemlig både få trenser uden bid, en trense med en bestemt type næsebånd eller nakkestykke.

Langt de fleste trenser er fremstillet i læder, men det er også muligt at købe en trense, som er fremstillet i syntetisk materiale. En lædertrense former sig efter hestens hoved. En lædertrense kræver en del vedligeholdelse for at holde sig pæn, og det er nødvendigt hvis man ønsker en pæn trense, som holder i lang tid.

Hvilken trense skal man vælge?

Når du skal købe en trense, så er det vigtigt først og fremmest at overveje din hests race, det kan nemlig være afgørende for, hvilken trense du skal vælge. Der kan nemlig være forskel på en islænders og en varmblods hoved, og det er netop derfor der findes forskellige trenser til forskellige racer og ponyer.

 Derudover skal du afklare hvilken ridedisciplin du skal benytte trensen til. Hvis man rider dressur, så vælger man ofte en klassisk engelsk trense, hvilket betyder at næsebåndet går lige over hestens næseryg. Sådan en trense har typisk et næsebånd og et nakkestykke, som er bredt og foret med blødt læder.

Hvis man springer, så bruger man typisk en trense med krydsnæsebånd, da det gør det nemmere at styre hestens hoved. Dette skyldes at der er større trykflade på hestens næseryg.

Stort udvalg af trenser hos Midtjysk Rideudstyr

Hos os finder du et stort udvalg af kvalitetstrenser, til billige penge. Vi forhandler trenser fra blandt andet Hubertus, TopHorse, Waldhausen og mange andre. Vi har trenser i både brun og sort, i både mini shetland, shetland, pony, cob, full og x-full størrelser.

Besøg os i butikken i Låsby eller shop online – du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål omkring rideudstyr.