Gjorde

Forskellige Gjorde i god kvalitet

En gjord bruges til at holde din sadel på plads, men også til at sørge for at fordele trykket jævnt på hestens brystkasse. Det er altså vigtigt at du har en gjord i den rigtige størrelse, da det ellers kan blive meget ubehageligt for hesten. Hvis din gjord for eksempel er for lille, så samler den trykket på for lille et område.

Udover at din gjord ikke må være for lille, så er det også vigtigt at den ikke er for stram, da det kan forårsage gnavesår og trykskader. Hvis din gjord derimod er for løs, så kan det være til fare for dig som rytter.

Det er også vigtigt at vide hvor eftergiven din gjord er. Den skal helst være eftergiven, da det er mere behageligt for hesten. Hvis din hest har tildens til for eksempel gjordkramper, så er det ekstra vigtigt at gjorden er eftergivende, du kan for eksempel vælge en gjord der er lavet af elastik. En gjord lavet af elastik vil give sig når heste for eksempel puster sig op – at gjorden giver sig vil gøre, at hesten ikke får ondt i maven af dette.

Mange forskellige slags gjorde

En gjord kan fås i flere forskellige materialer, blandt andet stof, læder, elastik eller lam. En gjord i læder er mest populært, da den er skånsom overfor hesten, så den ikke får gnavesår. Derudover er en læder gjord nem at vedligeholde.

Gjordens udformning kan også være forskellig, nogle er for eksempel anatomisk udformet, hvor den har ekstra plads ved albuerne – dette giver hesten ekstra bevægelighed.

Springgjord

En springgjord er som regel længere end for eksempel en dressurgjord. Dette skyldes at en springsadels gjordstropper er kortere end på en dressursadels. Derudover laves springgjorde også med en plade i, som beskytter hesten mod mordax.

Dressurgjord

En dressurgjord er kortere end en springgjord. Den laves i mange forskellige udformninger, for eksempel kan man få nogle dressurgjorde der har mere plads til albuerne.

Stort udvalg af gjorde hos Midtjysk Rideudstyr

Vi forhandler et stort udvalg af gjorde, du finder blandt andet, gjorde fra Christ, Horse Guard og Waldhausen.

Vi har et hav af forskellige størrelser, og også forskellige farver. Med andre ord, så finder du med sikkerhed en gjord, som passer perfekt til din hests behov hos os.

Hvis du har spørgsmål til hvilken gjord du skal vælge, så er du velkommen til at kontakte os.